tisdag 24 januari 2017

Skottat hos tackorna och Lester fick vandra vidare

Gäller att älska snön den här tiden på året. Vi flyttar runt den en hel del innan den tinar bort. Efter några dagars ihållande snö och blåst har hela rasthagen hos tackorna drivit igen, alla djur har varit instängda under busvädret.Stillsamt skottande och idisslande...
Tackornas rasthage innan trädgårdsmästaren kört sitt fyspass med snöbjörnen. -Använd traktorn säger jag. Får till svar att det tar längre tid att varmköra den och röja upp en väg till tackornas dörr plus att han vill ha motionen.

Faktiskt har han rätt, det tog ungefär en kvart för honom att lugnt och stilla flytta snön så de fick en liten yta att komma ut och stå på under dagarna.

Här är alla ute igen och känner på underlaget som är ungefär som strösocker. De står gärna utomhus och idisslar när det är dagsljus, iallafall om temperaturen håller sig kring -10-15C. Är det kallare tycker de nog att det blir kallt om klövarna.


Härlig sommarbild med vår baggtrio som numer bara är två. Någon vecka innan jul fick Lester, som står till höger i bild, urinsten. Jag tog ut veterinär för att få en riktig bedömning då han är/var en väldigt fin bagge som gett oss extremt fina lamm. Tyvärr kunde hon bara bekräfta diagnosen och han fick hastigt avsluta sina dagar samma kväll. Sorgligt men avslutet blev iallafall inte utdraget då jag snabbt såg att han var på väg att bli riktigt dålig.

Fick fälla en tår över denna fina bagge och samtidigt gräma mig att jag inte sparat fler tackor efter honom (sparade bara en då jag tänkte jag kan ta fler ett annat år) eller rent av låtit honom betäcka även denna höst så vi fått fina lesterlamm till våren. Nu blev det bruna Putte som fick betäcka alla tackor denna säsong, det blir nog bra det med såklart.


2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Den snökvalitén låter underbar. Verkligen.
Allt går inte på räls när man har med levande varelser att göra. Hur som - era får är väldans fina!

Annelie sa...

Hej och tack! Så kul att hitta kommentarer här då jag varit alltför frånvarande hela hösten! Nu när vintermörkret ligger som en tjock yllefilt över Norrbotten ska jag bli bättre på att läsa bloggar och kommentera, har haft en paus med det helt klart/Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails