onsdag 18 januari 2017

Moffa moffa och ullkläder.

Ja i det här sällskapet är man bara tvåa, moffa och Birk kollar in fågelbordet som vi har utanför sovrumsfönstret. Det är mycket moffa, moffa nu för tiden och traktor, traktor. Vad ska det bli av den här lilla killen? Han hjälper till med utfodring och vill bära vattenhinkar och hjälpa till då vi halmar. Årets lamm får en liten hjälpreda i sin egen storlek helt klart. Men mest är det moffa som gäller.

Självklart är det ullunderställ som gäller på en sån här liten kille. Hittade norska sidan Nöstebarn 
som har jättefina ekologiska kläder i ull för stora och små. Jag gick en ullkurs i höstas och har efter det blivit helt inställd på att "plastsanera" även i garderoben. Nu är det kläder i ull, ullfrotte och ullfleece som gäller förutom andra naturmaterial.

Har även köpt norska ulltvättmedlet Milo med tillhörande sköljmedel (som innehåller lanolin) för att vårda kläderna bättre. I Norge är det helt självklart att alla barn och vuxna ska ha ullunderkläder, de finns i alla möjliga färger och mönster. Här i Sverige har vi helt förlorat oss i polyesterfleece som är billigt men kortlivat. Förstår såklart barnfamiljer har det knapert att det är prisvärt med polyester men som sagt kvalitéen är ju så mycket bättre med ull också får man fördelarna för miljön på köpet.

Det här med att vi har tappat hela kedjan med att ta hand om ull håller ju nu Fåravelsförbundet på att dra igång projekt om. Kursen jag gick var ett steg av många som hela fårnäringen måste ta i denna fråga. Det är spännande år framöver för hela fårnäringen, vi är helt klart långt framme när det gäller silverlockiga pälsskinn men ullen har vi tappat helt.1 kommentar:

MrsUniversum sa...

Mmm, härliga liv...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails