fredag 27 november 2015

BaggsläppJa så inleder vi ett nytt fårår med baggsläpp. Lammen väntas i början på april, det här året har vi gjort det lätt för oss genom att bara använda en bagge till alla tackor. Det blir inga renrasiga Finullslamm denna säsong, Lester som går med tackorna är ju av blandras Leicester och Pälsfår. 

Enkelt med en betäckningsgrupp, inget byggande med grindar och skivor för att hålla baggarna ifrån varandra. De andra baggarna går kvar i sin vinterhage utan att vet vad de går miste om. Nu får Lester gå med tackorna ca tre veckor innan vi flyttar tillbaka honom.  Vi får se hur lyckosam han är i år, det blev lamm med bättre klassning och vikter efter honom, sedan såg både ull och skinn väldigt fina ut på alla hans lamm.
Årets skinnleverans från berederiet väntas vecka ett och två, det blir spännande paketöppning, jag tror vi har flera skinn som är lite utöver det vi är van vid i den sändningen.

Förövrigt är han väldigt populär, snäll och lugn verkar han vara också. Springer inte runt och jagar utan tar det ganska lugnt och metodiskt med uppvaktningen. Men han har varit rejält omsvärmad sedan han kom även om inta ella brunstar samtidigt.
1 kommentar:

Christina i Grannäs sa...

Här hos oss är det första året, sedan starten 1992 som vi har totalt miss i planeringen. Släppte baggen i förra veckan, men det är tämligen lugnt så jag tror alla kommer att lamma i december.

Önskar er en trevlig första advent
/ Christina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails