söndag 30 augusti 2015

En liten gårdsrapport och flugpapper...Ja här händer det inte mycket, livet går sin gång. Semestern är slut och jag har börjat arbeta igen. Lammen växer i hagen, vi skiljde från för några veckor sedan och det gick utan problem men det var ändå en svettig historia att dela upp flocken och föra bort tackorna till ett nytt bete med lite gles återväxt. 
Förresten verkar betet räcka till för denna säsong trots att vi har mer djur än någonsin med våra 60 får utspridda runt gården i tre olika grupper. Det kan vi tacka vädret för som bjudit på mycket regn och slutligen en fin augusti med riktig sommarvärme, vegetationen fullkomligt exploderade! 
Men nu får vi nog bara acceptera och erkänna att här i Norrbotten är det höst. 

Med värmen kom också mycket flugor, då åker alla flugsmällare fram och flugpapper... Trädgårdsmästaren tycker flugpapper är väldigt fiffigt och lägger ut papper på lite strategiska platser, dvs där flugor gärna slår sig ned. Men här är det viss någon annan som hamnat i klistret och förmodligen haft lite jobbigt med att lösgöra sig. Misstänker att det är livsnjutaren på den övre bilden då han såg lite tufsig ut ett tag.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails