söndag 8 februari 2015

Storm och foderautomat.


Stormen har vint runt knutarna i natt, riktigt obehagligt. Var ut vid midnatt för att kolla läget på gården och i stallet. Allt var på plats och inne i fårhuset var det lugnt förutom vindens tjut och att det skallrade i glasrutorna. Baggarnas hage och ingång till boxen ligger mot norr så stormen låg på rakt in, de hade trängt ihop sig i ett hörn för att få lite lä. Vi har en tung filt med plastfoder som draperi för dörrhålet och det är lite klent en sådan här gång. När det är blåsigt vet man ju aldrig vad som kommer flygande i nattmörkret, konstaterade att snön på taket iallafall såg till att plåten låg kvar!


Kurre tar sig friheter och slappar på köksbordet, han gillar inte storm eller åska, han var riktigt rädd igår kväll då han kom in från sin runda.

Nåväl det slutade blåsa innan morgonen och idag har det varit soligt och fint. Spåren efter nattens storm är nedfallna grenar och ensilage som blåst iväg över snövidderna. Ja sedan har det blivit extremt halt också, igår på dagen hade vi lite takdropp innan ovädret drog in, Det har idag förvandlats till extremt glashala ytor där det är plogat och uppkört.

Söndagen har vi både varit ute på gården och i stallet för att ordna med halm och foder inför kommande vecka, halmleverans fick vi i fredags. Jag har också monterat en foderautomat till tackorna som vi ska testa i år. Det blev lite bråk och stök kring den så vi får se hur det kommer fungera. Misstänker att de redan mest hågade kommer att stå där och putta fram pellets utan att släppa fram sina ranglåga systrar. Får kan vara bra egoistiska och bokstavligt talat gå över lik för lite kraftfoder.

Söndagar är annars en lugn vilodag hos oss, vi gör bara det nödvändigaste. Tar en promenad, dricker kaffe och löser veckans korsord vid köksbordet medan tvättmaskinen går i bakgrunden.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails