söndag 1 februari 2015

Det som inte dödar det härdar...

Hehe, ursäkta enahanda rapportering från den här gården just nu. Trädgårdsmästaren räknade före helgen på snömängder upp till 70 cm. Det har infriats med råge kan man säga.
Så här är det, man skottar när det slutat snöa. Det gäller att få undan allt innan det börjar om. För mer ska det bli. Ett riktigt sisyfosjobb just nu, det som inte dödar det härdar.

Att skotta med skyffel och snöbjörn när det kommer sådana här mängder är ingen hit, skönt att snöslungan fungerar.

Snöröjarna som håller efter gator och vägar i kommunerna har det de gör. Torsdag till lördag har de i princip jobbat hela tiden och prioriterat är att bussarna ska ta sig fram, resten får man ta eftersom. Det blir till att "finploga" vägarna och flytta på högar och plogkarmar när snöandet lugnar ned sig.

Hos oss skottades även farstutaket då det hade fått sig en rejäl mössa. Det ska komma mer snö, ja det har redan snöat och blåst några timmar så snöröjarföljetongen fortsätter.

Svärsonen har många timmar i kroppen då han först har en egen gård att röja, sedan även hjälper oss också sina egna föräldrar såklart. Vältränad är han men det sliter ändå.

Trädgårdsmästaren är aningen irriterad på sin skröpliga höft och axel som inte blev bättre då han skulle skotta av växthustaket här hemma. Snön har knäckt många ryggar genom åren.

Nu ska jag ta mig en kaffekopp innan jag går ut och kollar läget.Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails