torsdag 20 mars 2014

Kallt igen.

Efter en helt upp- och nervänd mars vad gäller dygnstemperatur är vi nu tillbaka till det normala. Här är det nattkallt med -18C på nätterna, förvisso solsken på dagarna men kallt. Har sett hur det stormat och snöat i södra Sverige och känt att det klarar vi oss utan. Men nu har ovädret smugit sig in över Norrbotten, ingen storm men stark vind och snö som känns som småspik mot kinderna.

Alla husdjuren håller sig gärna inne vid spisvärmen och fåren är instängda för att slippa de isiga vindarna och snön nu när de är nyklippta. Både tackor och baggar fick ny torr halm att bädda ner sig i och en extra giva med hö för att ha något att sysselsätta sig med, det dåliga vädret lär hålla i sig.
Nu ska jag göra som Kurre på bilden, krypa ihop under duntäcket och höra på vinden som tjuter runt knutarna medan jag väntar på sömntåget.6 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Brrr! Här regnar det hela tiden istället, jag vet inte om det är bättre...

MrsUniversum sa...

Hoppas du mår lika bra som kurre verkar göra på de väldigt fina täckena och sängtextilierna.

Christina i Grannäs sa...

Även här har vi helt plötsligt fått några dygn med riktigt kalla nätter men i går kväll vände det igen och började regna...
Önskar er en lugn och lagomt arbetsam helg!

Annelie sa...

Här mår vi finfint, regn är nog inte heller så kul, nederbörden ska bara ner, vilken form som är bäst varierar. Men vi vill ha lite sol det är väl det man längtar mest efter...

Anonym sa...

Hoppas verkligen på vår snart! Fint täcke som Kurre ligger på! /Annika

Odensvi gård sa...

Vilken njutningsfull bild, bäst att sova in våren

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails