söndag 26 augusti 2012

Här händer det grejer...

Var en sväng till dottern och Olof i eftermiddag. De håller på med sitt renoverings- och byggprojekt.
Här har det hänt mycket sedan sist. Panelen är klar, hängrännor och stuprör på plats även skorsstenarna till de två eldstäderna är uppe och till veckan ska kakelugnen sättas. Trappen till övervåningen har Olof och hans pappa monterat.

Snart är också alla fönster på plats, baksidans ingång till tvättstugan har fungerat som ingång hela vintern. Först med en provisorisk dörr och nu med den riktiga.

Fönster, fönster och fönster. Alla ni som renoverat gamla hus vet att det tar en oändlig tid att skrapa, kitta, grunda, mellanstryka och slutmåla. Jag tror Nea snart har mardrömmar om fönster! Men fina blir dom. Till utbyggnaden beställde dom nya från ett snickeri i Svartlå. Snickarna har gjort ett fint jobb, de är kopior av de befintliga så att propotionerna stämmer.

 Blivande sovrum med det fina ljuset är målarverkstad just nu.

Ingång till badrum och längre bort tvättstugan där dörren till baksidan sitter.
Jag står i gamla delen av huset och bortåt är den nya utbyggnaden där allt vatten och avlopp är indraget. Det är vattenburen golvvärme i hela huset.

 Dotterns jobb idag var att foga golvet i entrén.
Gäller att trycka ned massan ordentligt i alla fogar. Här skymtar granen som står utanför huset, enormt stor och vacker. Vi har haft många diskussioner om det trädet i vår familj och nu ska den få stå kvar men oj vad orolig trädgårdsmästaren har varit att de skulle såga ner den.

Snart halvvägs! Totala tidplanen har varit max två år men nu är målet att kunna flytta in i december-januari. Det ska väl inte vara omöjligt för de är väldigt arbetssamma och envisa.

Det blir så fint, när jag står här pratar vi lite inredning, jag vet att hon inte har börjat tänka så mycket på det för att verkligen fokusera på allt som ska bli gjort men lite kul är det att i det här stadiet börja drömma om hur det kommer att bli för nu är det inte så långt bort. Många praktiska lösningar har de tänkt igenom redan.
Här nedan kan man se mer om hur det sett ut under projektets gång. Längst ned är första länken om man vill titta hur det såg ut från början.

http://livetpahojden.blogspot.se/2011/10/att-gjuta-en-platta.html
http://livetpahojden.blogspot.se/2011/07/syllbyte-grus-och-fonster.html
http://livetpahojden.blogspot.se/2011/03/kollar-in-renoveringsprojektet-och-far.html
http://livetpahojden.blogspot.se/2010/10/husinkop.html

2 kommentarer:

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Det kommer ju att bli jättemysigt!
Hallgolvet är jättesnyggt. Jobbet känner jag igen. Huset vi bor i har genomgått en liknande förändring. Urgrävning, syllbyte, gjutning, fönster från svartlå, (de gamla var mycket dåliga men har sparats för framtida projekt.)
Samtidigt byggdes det ut för att få vardagsrum och toa. Sambon.."Ingenjörn" gillar inte att spara så mycket på det gamla, så gamla tak och golv har mestadels rivits ut. Funderar på att måla köksgolvet så där diagonalrutigt i grått och vitt. Bästa hälsningar/T

Annelie sa...

Ja det blir jättemysigt, det finns en "själ" i gamla hus som sälla går att få i nybyggt hur mycket man än försöker. Det är något med rumsindelningen och alla fina fönster och snickerier.Sedan att man måste förnya och modernisera för att bo bra det får man väl köpa. Diagonalrutigt golv är supersnyggt men ganska pyssligt att måla. Hos oss är dom grå eller oljade det är snyggt det med. Hälsningar från Annelie!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails