tisdag 29 september 2015

Städa hagen och inspekterat odlingarna...

Det blev helt tomt och boktavligt talat dött i hagen efter att slaktbilen hämtat alla lamm på måndagens morgon. Lastningen av lammen gick bra när vi väl fått på tackorna som skulle med också. Usch, att skicka mina fina tanter var verkligen inte kul, bökiga och helt ovilliga att kliva på bilen var de också så jag kände mig verkligen som en skurk.

Resten av dagen ägnades åt att städa upp i hagen. Foderspill, gödselhögar och ensilage som städats ur foderhäckarna under de sista veckorna blev till lass efter lass som vi körde bort med fyrhjulingen. Slitigt och tungt då det var många lager med gödselfylld ensilage runt matplatserna. Men vi hade fint väder hela dagen så arbetet flöt på bra.

Gick en sväng runt gården för att ta bilder på årets grödor. Vi hade ju en kall juni och blöt juli som sedan följdes av en varm och skön augusti, turligt nog får man väl säga! Allting exploderade i grönska och fruktbildning. Vi kan väl säga att vi nästan hann ikapp med det mesta även om mängden grönsaker inte är som ett normalt år.


 Rödbetor, ärtor, bönor och längst bort fransk dragon.

Bjuder på ytterligare en förlåtande bild där man inte ser allt ogräs, det har verkligen frodats denna blöta och slutligen varma sommar!

På baksidan av huset där trädgårdslandet ligger har tackorna sin semesterhage. Här har det gått och sinat av och vilat upp sig efter några intensiva månader med lamm. Nummer 99 är vår fina Prinsessa som var ett ytteppytte flasklamm ifjol och som fick bli kvar i flocken den där kvällen när jag och trädgårdsmästaren märkte alla slaktlammen och han upprört bestämde att hon skulle få bli kvar trots att jag mentalt bestämt mig för annat. Hon är lite slarvigt märkt (fel placering på det örhänget men men det sitter kvar) och har fortfarande bara ett märke... man kan läsa om hennes första tid här och och här.

I år fick hon sitt första lamm, en stor präktig bagge som hon tagit hand om med bravur. Han var tillslut jämnstor (nästan) med henne. Det såg verklligen lite lustigt ut då han diade.

1 kommentar:

Katarina sa...

Hon 99 ser precis ut som min nr 12, Majvor - en favorit som jag köpte av dig - maken till lugn och duktig tacka finns knappt. Hon där bak, med det bruna ansiktet har jag också en kopia av. Fin hon också ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails