fredag 16 augusti 2013

Det tar sig som mordbrännarn sa...


...eller det går framåt. Här på gården handlar det mesta om målarfärg i olika pytsar och kulörer just nu. Linoljefärg kräver sin målare med god planering för torktider av tunt målade ytor. Än så länge har vi toppenväder så vi fortsätter med målandet några dagar till innan vi tar paus med det till nästa sommar. Framsidan är i princip klar och gaveln ska vi börja med idag. Svärsonen har spikat upp all pärlspont i farstun så där kan jag börja med första grundstrykningen, härligt!

Idag ska jag stängsla färdigt nya betet så vi kan skilja från alla lamm, det börjar vara hög tid för det, tackorna är ganska less sina "små" och bagglammen tar sig friheter. Som vanligt är man ute i sista minuten men det har ju gått bra tidigare år.
För er som undrar vilken katastrof som kan inträffa så är det att något bagglamm lyckas betäcka så vi får lamm i kalla januari, det vill den här fårbonden helst slippa!
Ha en trevlig fredag alla!

3 kommentarer:

Katarina Karlsson sa...

Åh vad jag är avis på er brokvist! Ja hela fasaden också, gamla hus är så mycket finare!

Kerstin sa...

Jättefint! Fina färgkombinationer, mycket smakfullt. Intressant att huset har både liggande och stående panel. Det måste vara ganska ovanligt?

Annelie sa...

Tack, ja gamla hus har det lilla extra. Det är ovanligt på norrbottensgårdar som nästan alltid har stående rödfärgad panel. I den här gården har det bott några generationer som arbetat som kyrkvärdar kanske de ville ha det lite mer ståndsmässigt som inne i stan? Vi är i alla fall ensamma i byn som har hyvlad panel med klassiska snickeridetaljer. När vi restaurerade för 15 år sedan så kontaktade jag länsantikvarien som hjälpte oss med färgsättningen, nu ljusar vi upp kulören lite och jag tycker själv att det blir fint.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails