Ugnsstekt röding på bakad potatisskiva, ägghalvor med olika fyllningar också lite charkuterier.
God plockmat som kombinerades med en quiche och sallat. Lammstek får det bli senare i helgen.
Långfredagen är en arbetsdag i den här familjen. Ja det vill säga jag är ledig från mitt företag men brukar hjälpa mannen på hans jobb, det är precis som förr i världen med andra ord. Så idag har vi planterat 6000 pensésticklingar av totalt 10 000.
Trädgårdsmästaren och hans kompanjoner sålde ju företaget för två år sedan. Tanken han hade var att jobba lite hemma och ta ströjobb i kombination med sin pension, men så blev det ju inte riktigt...
Ägarna som tog över behövde snart hjälp med att odla inför sommarsäsongen. Det är klart att har man inte odlat i stor skala själv så är det nog i princip omöjligt att ro iland en större handelsträdgård. Så han ryckte in och försökte göra det bästa av den säsongen vad gäller odlingen av sommarblommor och köksväxter. Hursomhelst efter 9 månader lämnade de nya ägarna in konkursansökan, hela drömprojektet för de två entusiastiska tjejerna blev en katastrof som nog får sägas vara ett typexempel på hur hur fel det kan gå när två kompisar blir kompanjoner och ska driva företag tillsammans.
Efter några månader köptes konkursboet av Lars som tidigare varit anställd och är son till min mans syster. Så nu jobbar trädgårdsmästaren säsong som anställd hos sin systerson. Det är livet på en pinne för mannen som älskar sitt jobb! Från mars och fram till midsommar är det nu odling som gäller. Plantor och sådder vet ingenting om helger så därför har vi arbetat med att få dom i jorden idag, trädgårdsmästaren kommer ju hem fortare om vi är fler som ser till att få arbetet gjort... så efter tre timmar var alla planterade. Nu återstår en lugn och stillsam långfredag, lite så där småtråkig som den var när man var barn och man inte fick göra någonting utöver det som måste uträttas. Trevlig påsk på er!
2 kommentarer:
Det är inte alltid lätt att starta företag, särskilt om man är två som ska kompromissa. Och min erfarenhet är att intäkterna alltid dröjer längre än utgifterna...
Ja, ett vanligt fel som många nystartade ställs inför är att vara underfinansierade från början, väldigt vanligt inom handel och restaurang. Att göra en likviditetsbudget för varje månad är ett måste om man inte badar i pengar privat. Sedan brukar kompanjonskap alltid vara svårt hur goda vänner man än är från början.
Skicka en kommentar