söndag 26 mars 2017

Finullsgarn!

 
Nu har vårat supermjuka och fina tvåtrådiga Finullsgarn kommit från färgningen! Hela paletten av regnbågen ligger på sofflocket och riktigt ber om att få bli stickade till mjuka sköna plagg.

 
Ann-Britt (som komponerat kulörer och färgat) och Katarina tog sig en tur från Töre och Överkalix på lördagen för att leverera allt det fina garnet. Vi gick en härlig lördag med besök hos tackorna och massor av får- och ullprat. Vi hann även med att planera ett gemensamt projekt, spännande och utmanande, vi får se vart det slutar!

 

lördag 25 mars 2017

Fastlagsris, kottar pinnar och stenar...


Tar en promenad med mannen ner på vallen för att hämta fastlagsris. Han skördar från sin favoritsälg, den har nämligen extra fina videkissar och en klar gul färg på grenarna. Riset tar han till floristerna på "trädgårn" så de får något fint att använda till alla påskbuketter och blomsterarrangemang de producerar den här tiden på året. Trädgårdsmästaren hämtar mycket av materialet till binderiet ute i skog och mark, han har sina hemliga ställen som han vittjar allt efter säsong. Blåbärsris, enris, gran, sälg, kottar pinnar och stenar, allt möjligt från naturen som sedan förädlas och får en särskild plats i någons hem.

tisdag 7 mars 2017

Hemma


Hemma efter full jobbdag, konstaterar att dagarna blir längre, klockan är 17.25 och det är ljust!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails