fredag 16 augusti 2013

Det tar sig som mordbrännarn sa...


...eller det går framåt. Här på gården handlar det mesta om målarfärg i olika pytsar och kulörer just nu. Linoljefärg kräver sin målare med god planering för torktider av tunt målade ytor. Än så länge har vi toppenväder så vi fortsätter med målandet några dagar till innan vi tar paus med det till nästa sommar. Framsidan är i princip klar och gaveln ska vi börja med idag. Svärsonen har spikat upp all pärlspont i farstun så där kan jag börja med första grundstrykningen, härligt!

Idag ska jag stängsla färdigt nya betet så vi kan skilja från alla lamm, det börjar vara hög tid för det, tackorna är ganska less sina "små" och bagglammen tar sig friheter. Som vanligt är man ute i sista minuten men det har ju gått bra tidigare år.
För er som undrar vilken katastrof som kan inträffa så är det att något bagglamm lyckas betäcka så vi får lamm i kalla januari, det vill den här fårbonden helst slippa!
Ha en trevlig fredag alla!

tisdag 6 augusti 2013

Några dagar ledigt nu...

Vi har tagit oss några dagar ledigt från våra företag jag och trädgårdsmästaren. Efter en enormt hektisk sommar så är det helt underbart att kunna vara hemma och ta dagen som den kommer, röra ihop en sallad på egna grönsaker och dricka eftermiddagskaffe tillsammans under parasollet.

Vi började ledigheten med att under lördagen ha en loppis med fikaförsäljning här hemma på gården., Det blev en väldigt lyckad tillställning med så mycket folk att jag inte hann med att ta några bilder! Svärsonen Olof skötte fikaförsäljningen och jag, dottern, min syrra och trädgårdsmästaren sålde grejer och pratade med folk.

Det är smidigt att marknadsföra sådana här arrangemang via fb, man når ut till många loppisfantaster, särskilt när man har kompisar som helst inte missar en bra loppis. Det gav mersmak och idéer om andra arrangeman här hemma på gården. Vi får se om det blir en repris nästa sommar för även om vi blev av med en hel del grejer så har vi mycket kvar i gömmorna, både bra saker och mer "loppiga" grejer. Hursom så gick luften helt ur oss senare på kvällen så söndagen blev en slapp inledning på lediga veckan.

Dottern avslutade sin semester med svartvinbärsplockning hemma hos mamma och pappa, eller förresten hon gör som många gör nu för tiden, börjar arbeta en annan veckodag än måndag. Verkar vara en bra lösning så man slipper den omtalade söndagsångesten efter en lång ledighet...eller vad det nu är man har ångest över.
Jag brukar skämtsamt säga (när det blir uppenbart att jag själv är dålig på att unna mig ledighet) att det är bäst att jobba hela tiden så man slipper gruva sig för att börja jobba igen.

Skämt åsido så skulle jag nästan, bara nästan, kunna ge min vänstra tumme för en riktigt lång sommarsemester. Det blir tyngre och tyngre för vart år att alltid ha som mesta att göra när alla normala människor har långledigt.

Men nu är vi ju lediga och komprimerar allt möjligt som vi vill göra och som måste göras till den här veckan. Här är vi på sommarlunch hos dottern och Olof. Väldigt lyxigt att komma till dukat bord!

De har själva haft gemensam ledighet under fyra veckor och hunnit göra storverk på sin gård. De har plöjt, harvat och sått in gräsmatta, anlagt rabatter och stenmurar. Planterat träd, flyttat träd, byggt trädäck och förberett för växthus (som pappas flicka står det självklart med på att göra listan till den här gården) också städat och kört undan byggskräp.

Så nu kan vi sitta på deras trädäck i korgstolarna under parasollet och bara njuta. Här sitter syrran och dottern en väldigt varm augustidag och gör ingenting för det är precis det man klarar av mitt på dagen när solen står som högst.

Skönt häng innan vi cyklar hem igen till våra målarpenslar. För som sagt vi har ju saker som måste göras hemmavid. Målning är på schemat var dag denna vecka, vi tar ett pass på förmiddagen och sedan en paus när det är som varmast mellan kl.12-16 sedan blir det långpass på kvällen innan daggen kommer. Fint blir det och glasverandan är hur kul som helst att måla, det kommer att bli så bra när det är klart!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails